Blogg om fordon, bilar, transport och logistik

Blogg om fordon, bilar, transport och logistik

Bilfrakt i Norge

- Posted in Transport by

Har beställt en bilfrakt

När man är säljer begagnade bilar gäller det att ligga i om man ska få snurr på verksamheten. Jag är egenföretagare och arbetar med att köpa och sälja begagnade bilar.

Det är inte en enkel bransch att vara ett litet företag i. Det finns många gånger en stor skepsis bland kunderna då många småföretag som säljer begagnade bilar inte är seriösa. Men det är också svårt att konkurrera med de stora bilfirmorna då de ibland kan sänka priset nästan hur mycket som helst när de vill bli av med en bil.

Som litet företag så fungerar det inte på det viset. Jag måste först hitta en bil att sälja, transportera hem den och sen lägga ut den till försäljning. Jag har kört många mil bara för att titta på en begagnad bil som är till salu för att sedan köpa den och köra hem den.

Är bilen i fråga för långt bort så kan jag inte åka och hämta den själv för det tar för lång tid. I de fallen så brukar jag ta hjälp av ett företag som heter Axess logistics för transport av bilen. De erbjuder bilfrakt i hela Norge och ute i Europa så de kan man använda när man har hittat en bil som finns långt ifrån där man själv befinner sig.

Sist så använde jag mig av dem när jag hade hittat en bil i långt norrut som hade ett bra pris sett till bilmärket och hur långt den hade gått och jag ville verkligen få hem den då jag bedömde att jag kunde sälja den med en bra vinst här nere.

Frakten av bilen gick bra och den blev levererad till företaget utan problem och bilen fick jag sålt på två veckor så det blev en bra affär till slut.